Ha gyengébb, de kommunikatív a nyelvtudása, de van már itthon felszolgálásban szerzett tapasztalata, pincérsegédként kezdjen csak egy szezont, mivel nem vesz fel rendelést, nem fizettetnek, csak asztalhoz viszi az ételt, italt, tehát kevesebb időt tölt a vendégekkel, mégis testközelből tekinthet be a fizető pincér szerepbe.
Az előkészületekben óriási szerepe van, étkezési időszakoknak megfelelően, főleg svédasztalos kivitelezésben, evőeszköz, és szükséges poharak polírozása. Egyik legfontosabb tevékenység az asztalok szakszerű megterítése, evőeszközökkel, kenyérkosarakkal, tányérokkal, szalvétákkal, hamutartóval, fűszertartókkal, poharakkal, ünnepekkor virágdíszekkel, valamint mindezek tisztán tartása. Csoportok esetén az asztalok rendszerezése. A reggeli 7:30 – 11:00-ig tart, ahol a reggeliztető büfé vár, kávét, teát, kakaót visz az előző este feldíszített és elkészített asztalokhoz. Csapatban dolgozik, délelőtt az Ön mellé beosztott reggeliztető szakáccsal,akinek meghosszabbított keze lesz. Neki kell jelezni, ha bármit fogyóban. Fontos hogy előre gondolkozzon! Például ha kevés a rántotta, ne akkor szóljon mikor már nincs, hanem amikor kevés van! Neki is szüksége van pár percre a pótláshoz. Kisebb az esélye, hogy elúszok, mert 100 vendége van aznap. Ellenőrzi, rendben tartja és folyamatosan tölti a svédasztalt hidegtálakkal (sajt, felvágott, zöldség) meleg ételekkel (rántotta, szalonna, mini-frankfurter, leberkäse, lágy tojás), kiegészítőkkel (gyümölcs, müzli, joghurt). Amint az utolsó vendég is elment, elpakolás és előkészület a minimális választékú ebédre, vagy a süteményes délutánra. Síparadicsom révén esélyes, hogy a legtöbb vendég a reggeli után már csak a vacsorához érkezik vissza, ahol nem ritka a 4-5 fogásos menü 18 órától 22 – óráig. A nap utolsó feladata ahol helyt kell állnia. Ajánlatos az étlapot fejből tudni. Fizetés kollektív szerződés szerint tartományonként eltérő nettó 1300-1500 EUR / hó +borravaló +szezonpénz