Mind Magyarországon, mint Ausztriában hiányszakma. Az év bármely napján tudok ajánlatokat teremteni. Érdemben nem változnak a hazai megoldásoktól, a gasztronómiai része lehet érdekesebb. Tapasztalat nélkül nem ajánlom. Ha gyengébb, de kommunikatív a nyelvtudása, pincérsegédként kezdjen, mivel nem vesz fel rendelést, csak kiviszi az ételt, italt, tehát kevesebb időt tölt a vendégekkel, mégis testközelből tekinthet be a fizető pincér szerepbe.
A pincér segédtől eltérően ebben a munkakörben már Önhöz tartozik az ételek, italok és borok ismertetése, a fizettetés, és a vendégek minimális "szórakoztatása" is. Ehhez valóban szükség van már folyékony német és angol nyelvtudásra is a legtöbb esetben. Viszont szintén fontos szerepe van az előkészületekben, étkezési időszakoknak megfelelően. Az Ön irányítása alatt végzik a pincérsegédek az asztalok szakszerű megterítését, evőeszközökkel, kenyérkosarakkal, tányérokkal, szalvétákkal, hamutartóval, fűszertartókkal, poharakkal, ünnepekkor virágdíszekkel, valamint mindezek tisztán tartása. Csoportok esetén az asztalok rendszerezése. Ezen felül fontos még az evőeszközök és poharak polírozása.
Az Ön feladata ellenőrizni, hogy az asztalok és a büfé megfelelő állapotban várja-e a vendégeket.
Az étlap, itallap és borlap teljes körű ismerete kötelezően elvárt. Tudnia kell az egyes ételek összetevőit, esetleges allergén információit. A borlapban kínált borokról illik tudni pár mondatot, amellyel segíti a vendég választását, melyik bor is lenne megfelelőbb az adott ételhez.
Várható fizetés havi €1500-tól + borravaló + szezonpénz