Ha konyhai kisegítő szeretne lenni Ausztriában, nem árt a tapasztalat a konyhában. A rutinszerű dolgok mint a többféle salátakészítés, előételek, köretek, szószok, sütemények és desszertek előkészítése, valamint a tálalás a leggyakoribb feladat. Előny, ha jól bánik a késsel, és nem először aprít hagymát. A szakácsok keze alá dolgozva, egyszerűbb leveseket elkészítése mellett, Önre hárul a szállítóval való pakolás és raktárfeltöltés, hűtőszekrényekbe való szortírozás szó szerint a szakács kezéig. Ezenfelül tájékoztatni kell a felettesét, ha valami fogyóban van, és épp szükségessé vált rendelése. Tehát minden termék/áru ellenőrzése napi szinten. Ne ijedjen, meg ha délelőtt beosztják 1-2 órára a megcsúszott reggeliztető szakács mellé gofrit sütni. Mikor ezt olvasosa rájön, a konyhán szinte minden Önön keresztül zajlik. Ha épp nincs mit tenni, bár illik meglátni a munkát, feladata a konyha teljes körű rendben tartása. Előfordulhat, hogy helyettesíti a mosogatót a szabadnapján. Kihangsúlyoznám a nyelvtudást! Ha tudja az étlapot, előny, kukkantson bele otthon a hűtőbe, mely termékeket tudja németül? A sütőre sem lesznek kiírva a szavak magyarul. A szakácsok parancsaira azonnal kell reagálni, nincs idő a “ki mit tud” – ra, mikor 50 – 150 vendég várja a vacsorát. Saját maga érdekében is, mivel új környezet, új kollégák, új munkahely, új főnök vár Önre, új ÉLET és ha még a kommunikáció sem megy, kétszer annyi energiát fog felemészteni egy nap. Munkaidő általában reggel 8 – 9órától 12-13 ig, majd 17-18 órától ismét 23-ig, általában heti 6 nap 48/54 órában.
A tartományonként minimálisan eltérő fizetés 1300-1500EUR/hó. Természetesen jár a szezonpénz. Ha úgy gondolja Önre illenek a fent leírtak, érez affinitást ételkészítéshez , szereti a pörgést, akkor ez az Ön munkaköre!